Žerbo torta

Za nas je Žerbo pre svega jedna autentična dama. Gospođa kojoj je trajanje donelo ugled i poštovanje sledbenika dobrog zalogaja i pravog, vanvremenskog uživanja u hrani. Istinskog življenja života. U kojem postojimo u trenutku, sada i ovde.

Žerbo je evropski klasik, simbol onog „nekada“, ono što danas samo sa čežnjom gledamo na požutelim fotografijama. Gospodstvo u svojoj suštini.  Ime je dobila po švajcarskom gospodinu francuskog porekla. Emil Žerbo svojim inovacijama u gastronomsku ponudu carske Budimpešte unosi neke od najlepših receptura koje su i danas nezaobilazne. Jer su neprolazne. Posebna ljubav bila mu je upotreba najfinije čokolade. Sudbina će odrediti da je torta sa njegovim imenom načinjena u Budimpešti njemu u čast tek nakon završetka njegovog života.

Ova je delicija promišljena, uravnotežena dama koja zna da trajem, ne gubeći ništa od elegancije i sjaja. U smeloj a opet laganoj kombinovanju čokolade, oraha, putera i šećera ona je kao svetilište ljubitelja dobrog deserta. Kojem se uvek iznova vraćaju.

Kategorija: