Ko je Madame Vanille?

Gordana, po vokaciji nije poslastičar. Ona je svestrana žena, koja dokazuje da se snovi ostvaruju hrabrima, predanima i vrednima.

 

Doktor je političkih nauka, koja je odbranila prvi doktorat iz američkih studija kod nas, na Fakultetu političkih nauka. Svoj magistarski rad pretočila je u knjigu „Od ideje do slobode“’, dajući čitaocima mogućnost da se upoznaju sa američkom istorijom. Pre toga diplomirala je srpski jezik i književnost sa svetskom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Obrazovana, inteligentna, elokventna, nije se libila da se uhvati u koštac sa radom na mnogim projektima donatora poput EU, UN, USAID, Saveta Evrope, SDC-a i drugih organizacija. Radila je za Vladu Srbije da bi se 2016. otisnula na svoj samostalni put konsultanta za komunikacije i odnose s javnošću.

 

Pisala je za razne ugledne časopise, brojne članke iz domena književne i pozorišne kritike, kulture, političkih nauka, medija. Učestvovala je u stvaranju kamerne muzeјske predstave „Dve žene i jedan rat“ i bila jedna od inicijatorki projekta „Velikanke srpske kulture“ u okviru udruženja Kancelarija za kulturnu diplomatiju koje je osnovala 2020. godine.

Gordana, majka uspešnog mladog studenta, za svo to vreme trudila se da sačuva prijateljstva i napravi uvek novi iskorak.

 

Ali, Gordana je i žena koja poznaje srpsku kulturu i tradiciju. Uz dobro vino i dobre kolače, knjige se lepše čitaju. Zato, dobrodošli u Gordanin svet lepote i prefinjenosti ukusa uz kolače Madame Vanille.